Divac: Hvala na prilici, bila mi je čast

NBA 15. avg. 202010:40 > 10:33
Podeli:
Ethan Miller/Getty Images

Legendarni Vlade Divac oprostio se od Sakramento Kingsa, pošto je potvrđeno da neće ostati generalni menadžer tog kluba.

Divac je kao generalni menadžer Kingsa radio prethodnih pet sezona, a u subotu je klub potvrdio da saradnja neće biti nastavljena.

„Imao sam čast i privilegiju da radim kao generalni menadžer Kingsa. Želim da zahvalim Viveku na šansi, kao i svim kolegama sa kojima sam radio. Sakramento i Kingsi će uvek imati posebno mesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti“, navodi se u saopštenju Divca.

Povezano

Pretpostavlja se da proslavljeni srpski košarkaš odlazi pošto tim iz Kalifornije ni u petoj sezoni nije uspeo da izbori plasman u plej-of NBA lige.

„Bila je ovo teška odluka, ali verujem da je najbolja kako bismo izgradili pobednički tim, kakav naši navijači zaslužuju. Zahvaljujemo Divcu na posvećenosti i napornom radu. Uvek će biti deo naše porodice“, rekao je prvi čovek kluba Vivek Ranadiv.

Upražnjenu poziciju privremeno će preuzeti Džo Dumars, doskorašnji savetnik, koji će biti uključen i u odabir novog generalnog menadžera.