Divac: Begli pre Luke – odluka isključivo moja

NBA 16. avg. 202019:04 > 19:08
Podeli:
Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images

Legendarni centar Vlade Divac više nije generalni menadžer Sakramento Kingsa, a u razgovoru za lokalni Sakramento Bi istakao je da su sve odluke koje je doneo tokom svog mandata na čelu “Kraljeva” bile isključivo njegove, uključujući i odluku da ne bira Luku Dončića na draftu 2018. godine.

Nedavno je objavljeno da će sa Divce iz organizacije otići i njegov bivši saigrač i doskorašnji pomoćnik Predrag Stojaković.

Bio je ovo moj posao iz snova, ali takve stvari se dešavaju. To je priroda posla. Kada me je zvao vlasnik kluba Vivek Ranadiv nisam očekivao da ćemo okončati saradnju, ali nisam bio ni iznenađen. U ovoj sezoni nismo postigli ono što smo zacrtali, a to je moja odgovornost. Mnogo volim Sakramento, ostaću tu neko vreme. Ko zna, možda se nekad i vratim u Kingse”, izjavio je Vlade Divac, kojeg je na poziciji GM, za sada privremeno, zamenio nekadašnji MVP NBA finala Džo Dumars.

Ranadiv se možda malo mešao u moj posao u prvoj sezoni kada sam tek došao, ali posle toga je bio priličo profesionalan i podržavao me je. Dozvoljavao mi je da radim ono što ja mislim da treba, a samo je želeo da zna šta se dešava. Delio je sa mnom svoje stavove, ali ja sam donosio sve odluke”, objasnio je nekadašnji košarkaš Sloge, Partizana, Lejkersa, Hornetsa i Kingsa.

Odluka da se izabere Marvin Begli pre Luke Dončića je bila moja, a i dalje verujem da Marvin može sjajno da se razvije, više od Luke. Bilo mi je potrebno još malo vremena da to dokažem, ali u ovoj ligi su rezultati potrebni odmah. Ljudi nemaju strpljenja, ali meni je to jasno”, rekao je Divac, kojeg su kritikovali i zbog izbora trenera i prevelikog poverenja koje je poklonio Luku Voltonu.

Luk će biti veliki trener. Ako mu daju šansu, biće baš onakav trener kakav im je potreban. Što se tiče Badija Hilda i njegovog nezadovoljstva ulogom u timu – on jeste elitni šuter, ali mora da doprinosi i na druge načine i da radi bolje u odbrani”, zaključio je Vlade Divac.