Dončić posle 42 poena: Igrao sam užasno

NBA 18. avg. 202010:53 > 11:04
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Slovenački plejmejker Luka Dončić briljirao je u svom plej-of debiju u NBA, ali je posle meča dao možda i začuđujuću izjavu – rekao je da je igrao užasno, uprkos činjenici da je ubacio 42 poena.

Mevsi su imali prednost, ali su od isključenja Kristapsa Porzingisa Klipersi nametnuli svoj ritam i na kraju poveli sa 1:0 u seriji.

Razlog za Dončićevo nezadovoljstvo je činjenica da je imao čak 11 izgubljenih lopti.

Igrao sam užasno. Imao sam 11 izgubljenih lopti, nikada nisam imao toliko. Ja samo želim da mi pobeđujemo“, izjavio je 21-godišnji Luka Dončić.

O Dončićevoj igri govorio je i njegov trener Rik Karlajl.

Luka uvek ide u rat i ništa ga neće obeshrabriti. Ima veoma pozitivan stav kada je na parketu i saigrači ga prate. Bio je u toliko jakih utakmica u karijeri, iako je vrlo mlad – video je sve. Bio je u situacijama kada njegov tim kreće sporije, ali i kada je na početku bolji rival. Zna kako da se ponaša. Mislim da je njegov večerašnji nastup bio spektakularan“, izjavio je američki stručnjak.

Dončića su hvalili i rivali.

On je budućnost. Nismo ni mislili da ćemo ga zaustaviti pre utakmice, ali smo očekivali da ćemo mu otežati posao i to je ključna stvar za ovu seriju. Umor može da se nakupi, a mi ćemo nastaviti da budemo agresivni kada on ima loptu“, izjavio je krilni igrač Klipersa Pol Džordž.

Nama ne smeta kada Luka daje poene, ali ne želimo da nas pobedi i koševima i asistencijama“, rekao je trener Klipersa Dok Rivers.