Braun otpušten, može li iko da uklopi Embida i SImonsa?

NBA 24. avg. 202023:35 > 23:36
Podeli:
Pool, Getty Images

Filadelfija Seventisiksersi otpustili su trenera Breta Brauna posle sedam sezona, što je bilo i očekivano posle poraza 4-0 od Bostona u prvoj rundi plej-ofa.

Generalni menadžer Elton Brend želi veliko spremanje, a počelo je od trenera koji je sa Sikersima preživeo tankovanje na početku Procesa koji za sada nije doneo praktično ništa.

„Cenim Brauna i privatno i profesionalno, poštujem sve što je učinio u organizaciju – razvio je mlade talente, tri puta u nizu smo u plej-ofu. Ipak, ove sezone nismo ispunili ciljeve i verujem da je najbolje da krenemo u novom smeru. Važna međusezona nas čeka, želimo da se vratimo na put ka svom cilju – NBA prstenu“, rekao je Brend u saopštenju.

Kako se navodi, menadžment će novom treneru dati priliku da još jednom pokuša da uklopi Bena Simonsa i Džoela Embida. Ako novi stručni štab u tome ne uspe, sledi trejd jednog od njih najverovatnije.

Za sada se kao najozbiljniji kandidat za Braunovog naslednika spominje Tajron Lu, trenutni asistent u Los Anđeles Klipersima i šampion sa Klivlend Kavalirsima 2016. godine.