Judo: Željko najmoćniji, ali ne bi mu se dopalo u NBA

NBA 25. avg 20200:51 > 1:02
Wang He/Getty Images

Krenulo je kao šala portala Eurohups, završilo se kao analiza koju je Ekpe Judo izneo na Tviteru tvrdeći da Željko Obradović ne bi mogao da radi u NBA ligi.

Na komentar da su trenutno bez trenera Bruklin, Filadelfija i Čikago, Eurohups je postavio GIF Željka Obradovića kao podsetnik da i on trenutno nema klub.

Ekpe Judo prvo je prokomentarisao da se Obradoviću ne bi dopalo u NBA ligi:

„Ne bi mu se svidela NBA. Ne bi mogao sve da kontroliše“.

Odmah je krenula cela rasprava. Ljudi su se pozivali na to da je Luka Dončić dokaz da Evropljani mogu da budu uspešni u NBA, ali Judo nije oduistajao od svog stava i pokušaja da objasni zašto je Luka sasvim drugačiji primer od Obradovića:

„Da li je on trener? I generalni menadžer? Da li on vodi treninge? I tera igrače da trče sprinteve? Ili im naređuje da odmah nakon meča gledaju film? On je elitni trener, decenijama radi stvari na svoj način. Zašto bi to sada menjao?“

„Možda ćete pomisliti da govorim loše o Obradoviću. Mnogo puta sam već rekao da je on jedan od najboljih trenera svih vremena. Ali, da izuzmemo taktiku, ako mislite da bi mogao da na isti način radi u NBA kao što radi u Evropil onda ste ludi. Nemojte meni da verujete, pogledajte trenere u NBA i primetićete razliku“, napisao je Judo verovatno aludirajući na način na koji Obradović nekada „poludi“ na svoje igrače.

Svakako znamo da govori iz iskustva.

 „Zaboravljate da pričam o čoveku sa kojim sam tokom dve godine imao rasprave na razne teme. Ne pričam o nekom strancu. Mislim tačno ono što sam rekao. Mislim da ne razumete da je Obradović najmoćniji košarkaški čovek u Evropi. Može da radi gde god želi za koliko god novca želi. Klubovi će uraditi sve što on poželi. Zaslužio je to, ali to neće dobiti u NBA“, odgovorio je Judo na ubeđivanja da je Obradović pametan i da zna da je NBA drugačija od evropske košarke.