Irving i Durent hteli nekoga ko zna da komunicira

NBA 4. sep. 20202:18
Podeli:
Cary Edmondson-USA TODAY Sports

Novinar ESPN Adrijan Vojnarovski je u četvrtak pričao o svojim saznanjima o imenovanju Stiva Neša za trenera Bruklin Netsa.

Stiv Neš je postao trener Bruklin Netsa iako nema ni dana iskustva kao glavni trener. Nekadašnji košarkaš i član kuće slavnih je posle igračke karijere radio kratko u Golden Stejt Voriorsima, bio je i generalni menadžer kanadske košarkaške reprezentacije, a u slobodno vreme se bavio gazdovanjem fudbalskim klubom Majorka dok je na američkim televizijama bio stručni konsultant za fudbal.

Mnoge je iznenadilo što je Neš sada na trenerskoj poziciji, ali su Kajri Irving i Kevin Durent njega tražili zbog njegovih osobina.

Povezano

 „Obojica su rekli da žele nekog ko zna da komunicira. Stvar je da u Bruklinu veruju da ne samo što će svi poštovati Nešove instrukcije, već što on ima znanje da napravi odnose među igračima i da ih poveže na ljudskom nivou„, rekao je na televiziji ESPN Adrijan Vojnarovski.

On je takođe rekao da će Bruklin oko Neša napraviti ekipu trenera kako bi se ponovilo nešto slično onome što je svojevremeno uradio Leri Bird u Indijani ili Stiv Ker u Golden Stejtu.