Durent: Kad je Neš tu, upijam kao sunđer

NBA 11. sep. 202017:58 > 17:59
Podeli:
Getty Images/Al Bello

Krilni košarkaš Bruklin Netsa Kevin Durent raduje se saradnji sa novim trenerom Stivom Nešom, nekadašnjim dvostrukim MVP-jem NBA lige u dres Finiks Sansa.

„Njegov uvid u samu igru, način na koji komunicira i prenosi znanje definitivno će mi pomoći da se razvijem kao igrač, a pomoći će i ostatu tima“, rekao je Durent.

Kej Di kaže da je prvi put radio sa Nešom pre sedam-osam godina i da je tada razumeo kako Stivov um funkcioniše.

Povezano

„Kao sunđer sam svaki put kada sam u sali s njime i mnogo se radujem. Oduvek sam bio nestrpljiv da učim, a on je prošao kroz mnogo toga, igrao u različitim epohama i jedva čekam da učim od njega“.

Neša je sa Durentom upoznao nekadašnji asistent Netsa Adam Herington, a od tada su razvili prijateljstvo.

„Privilegija je raditi sa jednim od najvećih igrača svih vremena. Kevin je uvek radoznao, uvek se razvija kao čovek, duboka je osoba sa mnogo ciljeva, ne samo u košarci. Njega nikada nije strah da kaže ‘pomozi mi sa ovime’ ili ‘šta misliš o tome’, za to je potrebna sigurnost u sebe. Poseduje radnu etiku, čvrst je i talenat je kakav se retko viđa“, ističe Neš.

Durent i Irving su glavne zvezde Netsa, a Kevin ima visoko mišljenje o Kerisu Levertu.

„Najbolji timovi imaju dve zvezde, a Keris je savršen za nas. Svake večeri on bi mogao da bude naš najbolji strelac ili asistent, ima oruđe da radi sve na teren. Mi igramo nesebično i svako može u nekoj utakmici da bude zvezda“, dodaje Durent.