Porter: Ne želim da imam ego, nešto me je teralo na šut

NBA 12. sep. 20209:32 > 9:35
Podeli:
Getty Images/Michael Reaves

Krilni košarkaš Denvera Majkl Porter junior bio je kritikovan posle izjava da je trebalo više da dobija loptu u napadu u četvrtom meču serije sa Los Anđeles Klipersima. U petom meču Denver je slavio 111:105, smanjio na 3-2, a Porter je svih svojih sedam poena dao u poslednjih 1:11 utakmice.

Povezano

„Pokušao sam da ne mislim na sve te kritike. Stojim pri svemu što sam rekao i nije mi bila namera da pokažem nepoštovanje, moji treneri i saigrači to znaju. Razgovarali smo timski i svi smo pred ovu utakmicu bili na istoj talasnoj dužini. Dejm (Lilard) i svi ostali, poštujem ih, naročito superzvezde kada nešto govore mladom momku kao što sam ja. Ne želim da imam ego i da mislim da sam uvek u pravu, poslušao sam sve što je rečeno, ali pred utakmicu sam morao to da blokiram“, kaže Porter junior i osvrće se na ključnu trojku za +5 na nešto više od minut do kraja:

„Svi znaju da to nije bila baš najbolja selekcija šuta, ali nešto me je nateralo da je šutnem. Stvar od boga, preloman šut i drago mi je što sam mogao da pomognem timu“.

Često je Majkl kritikovan zbog loše odbrane, a sada je imao i važnu blokadu na Ivici Zubcu.

„Napad mi nije baš išao, ali ne želim da budem samo napadač, već svestran košarkaš. Kao što se rekli, kritikuju me zbog odbrane, to je segment igre u kojem želim da napredujem“.

I trener Majkl Maloun pohvalio je Portera juniora, pogotovo njegovu radnu etiku.

„Ono što morate da volite kod Majkla jeste njegovo ogromno samopouzdanje, bilo da je ono posledica mladalačkog neiskustva ili toga da nekad do kraja ne razume razmere situacije. On je neumorni radnik, uvek je u sali – za svaki pogodak na meču imao je hiljade i hiljade šuteva na treninga. Verujemo u njega, možda nije pogađao šuteve pre toga, ali svaki put kada taj momak šutne, ja mislim da ulazi“, ističe Maloun.

Šesta utakmica na programu je u nedelju od 19.00 po srednjoevropskom vremenu.