Šta se dogodilo sa Paskalom Sijakamom?

NBA 12. sep. 202010:21
Podeli:
Getty Images/Michael Reaves

Mnogi su mislili da će Paskal Sijakam biti predvodnik Toronta u plej-ofu, ali Ol-star Reptorsa posle eliminacije od Bostona Seltiksa preuzeo je krivicu na sebe.

„Očigledno je da moram da budem bolji. Ovo je definitivno period iz kojeg ću naučiti nešto, ovo iskustvo naučiće me da moram da budem spreman, a ja nisam mogao da pomognem saigračima. Čoveče, preuzimam veliki deo krivice“, rekao je 26-godišnji Sijakam posle poraza 92:87 u sedmoj utakmici druge runde plej-ofa.

Povezano

Pre prekida sezone Sijakam je prosečno beležio 23,6 poena (45,9% iz igre, 35,9% za tri), prošlog leta potpisao je maksimalni četvorogodišnji ugovor. Ipak, od početka restarta sezone bilo je jasno da nije onaj stari, da bi u seriji sa Seltiksima prosečno beležio samo 14,9 poena, uz 38,2% šuta iz igre. Trojke je šutirao 4-32, a u celom plej-ofu 10-53 (gori u istoriji plej-ofa sa barem 50 pokušaja bio je jedino Lindzi Hanter 2001. godine, 8-53).

„Ponosan sam na njega i volim ga“, stao je Fred VanVlit u Sijakamovu odbranu, „On je moj brat. Znam da nije igrao kako bi želeo i kako može, ali njegov trud i intenzitet su bili tu, nikada nije upirao prstom u bilo koga niti je bio loš saigrač. Sve je to deo njegovog puta, svi imamo uspone i padove“.

Kajl Lauri rekao je nešto slično i dodao je da je, kada se on mučio u plej-ofu, čitao sve o sebi, i dobro i loše, kako bi mu to poslužilo kao motivacija u budućnosti. Trener Nik Nurs veruje da je to samo manji zastoj u Sijakamovoj karijeri.

„Najbolje bi mu bilo da se sada malo izdvoji iz svega, a onda da pogleda snimke plej-ofa i da vidi kako može da napreduje. Pre pauze je bio dominantan i on će biti u redu“, kaže Nurs.

Za kraj, Sijakam je poručio da mu mnogo znači podrška svih u timu.

“Mnogo to cenim”.