"Nisam kao ostali, dajte milion dolara i imate me"

NBA 12. sep. 202017:31 > 17:36
Podeli:
Christian Petersen, Getty Images

Član Kuće slavnih Čarls Barkli ponovio je da kompanije koje se bave proizvodljnom video igrica ne moraju da ga zovu svake godine jer ima svoj stav i ne želi da pogazi reč.

Streeter Lecka/Getty Images

To pitanje se često postavlja. Programeri plaćaju igračima da ih koriste u igricama, iako već zarađuju 300 miliona dolara godišnje. Rekao sam, ako meni date malo novca to nikome neće pomoći. Dajte milion dolara NBA veteranima i tada ću biti u video igri. Odgovorili su da su spremni da plate koliko i drugima, a ja sam im poručio da se razlikujem od ostalih,“ istakao je Barkli.

Povezano

Brbljivac je nastavio u istom stilu.

„Što se tiče ostalih, ne znam zašto naplaćuju novac za korištenje njihovih slika. Zaradite 300 miliona dolara, ali ne pomažete veteranima. Pričam o momcima koji su stariji od mene. Kompanije koje proizvode video igre zovu me svake godine i pitaju da li sam se predomislio. Rekao sam svoje uslove. Ne učestvujem u video igrama jer ne daju novac veteranima lige,“ kaže Barkli.

Pedesetsedmogodišnjak je 1984. bio peti pik Filadelfije na draftu, a u najjačoj ligi sveta igrao je još u Finiksu i Hjustonu. Za najboljeg košarkaša lige proglašen je 1993. dok je bio član Sansa, a 11 puta učestvovao je na Ol-star utakmicama.

Sa reprezentacijom Sjedinjenih Država osvojio je dva olimpijska zlata (1992. i 1996).