Džejms sebe poredio sa Šekom, Dejvisa sa Kobijem

NBA 3. okt 20209:53 > 9:55
Podeli:
Douglas P. DeFelice/Getty Images

Posle utakmice broj dva u finalnoj seriji NBA plejofa, Lebrona Džejmsa su novinari više pitali o poređenju sa legendarnim duom Lejkersa Šakil O'Nil Kobi Brajant nego o samoj pobedi nad Majamijem.

Iako posao još nije gotov i Lejkersi vode tek 2-0 u finalnoj seriji protiv Majamija, novinari već mogu da namirišu šampionski prsten. Zato odmah i podsećaju Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa da liče na duo Šakil O’Nil – Kobi Brajant koji je dominirao NBA ligom.  

Bio sam u srednjoj školi i gledao Kobija i Šeka, možda i najdominantniji duo u košarci. Znamo šta je Šek doneo, ali i elegancija Kobija bili su dominantni na obe strane terena. Biti u istoj priči sa njima, ja i AD to je veoma lepo. Srećan sam što me uopšte spominju uz te velikane„, rekao je Lebron Džejms, a zatim je i poredio ova dva tandema. 

Povezano

 „Ako pogledate veličinu, snagu i brzinu kojom je Šek igrao uz svoju igru, gledate moju igru i možete da je uporedite. Ako gledate eleganciju, šut, odbranu perimetra, onda možete da poredite Kobijevu igru i igru Entonija Dejvisa. Očigledno smo svi na različitim pozicijama. Kobi je bio prirodna dvojka, ja sam ne znam šta, Šek je centar, AD je takođe hibridna pozicija. Svi smo imali pobednički mentalitet i hteli smo da tim ima benefit. Ne verujem da pričamo o meni i Dejvisu i poredimo nas sa Kobijem i Šekom„.

Džejms međutim nije bio sasvim zadovoljan odbranom koju su Lejkersi igrali u trijumfu nad Majamijem i misli da njegov tim može još bolje. Sasvim zadovoljni nisu bili ni trener Frenk Vogel i Entoni Dejvis. 

Slažem se definitivno, nisam bio ni ja srećan odbranom. Možemo da budemo mnogo bolji, nismo zadovoljni samo pobedom. Hoćemo da budemo odlični. Gledaćemo film i gledaćemo kako da budemo bolji. Igramo sa Majamijem koji ima pet igrača na terenu koji su pretnja. Znamo da ćemo biti bolji u trećoj utakmici„.