Voriorsi i Stiv Ker oduševljeni Avdijom

NBA 23. okt. 202009:18 > 09:20
Podeli:
Seffi Magriso/Euroleague Basketball via Getty Images

Kako piše Atletik, Deni Avdija je briljirao na treningu u Atlanti gde su ga gledali članovi stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa na čelu sa glavnim trenerom Stivom Kerom.

Do NBA drafta je ostalo manje od mesec dana, a Minesota će 18. novembra imati pravo da bira prvog pika. Navodno će prvi pik biti Lamelo Bol koji je pretekao u progrnozama Entonija Edvardsa, za koga se do sada tvrdilo da je najbolji mladi igrač u 2020. godini. Drugog pika ima Golden Stejt, a deluje da će ova franšiza izabrati Denija Avdiju.

Stiv Ker i ostali članovi organizacije Voriorsa su gledali trening Denija Avdije u Atlanti. Sve je bilo pozitivno i mladi 19-godišnji Izraelac je impresionirao posmatrače. Ne samo da je Avdija bio dobar, već su zvaničnici Voriorsa bili oduvani posle sastanka sa njim. Smatraju ga „odličnim klincem“ sa velikom radnom etikom„, piše Atletik.

Za sina Zufera Avdije su prognozirali da će biti između petog i desetog pika, ali kako stoje stvari slavna franšiza iz Kalifornije bi mogla da ga uzme sa druge pozicije. On je minule sezone ubacivao 13 poena po meču u izraelskoj ligi, dok je u Evroligi imao četiri poena po meču.