NBA mogućnosti: Start za Božić, manje od 82 meča…

NBA 23. okt. 202020:13 > 20:17
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Upravni odbor NBA raspravljaće o tome kako će izgledati nova sezona, a „na tapetu“ će biti teme koje će se ticati starta lige, broja utakmica tokom regularne sezone, ali i prisustva navijača u halama.

Kako prenosi američki ESPN, neki od učesnika sastanaka zalagaće se da sezona počne 25. decembra, na dan Božića u SAD, pošto je taj datum tradicionalno posvećen NBA utakmicama. Drugi predlozi tiču se vikenda Martina Lutera Kinga, koji je u januaru.

Povezano

Prethodnog meseca je komesar NBA Adam Silver rekao da je cilj lige da sledeća sezona bude standardna, tj. da se sastoji od 82 utakmice i plej-ofa, kao i da svaki tim igra u svojoj hali, pred publikom u prilagođenom obimu usled pandemije koronavirusa. Ipak, liga neće čekati sa startom ukoliko navijačima bude zabranjeno prisustvo na mečevima.

Ipak, budući da koronavirus i dalje preti SAD, neki predstavnici će predložiti skraćenu sezonu, kao i potencijalno novo uvođenje „mehura“, u kojem je sezona 2019/2020. okončana.

Deluje da će 30. oktobar biti ključni datum jer će liga morati da obavesti timove o startu sezone najmanje osam nedelja pre prvog dana takmičenja. Tog dana biće otprilike osam nedelja do Božića, a razgovaraće se i o potencijalnim novim načinima takmičenja za sezonu 2021/2022. koja bi trebalo da bude jubilarna 75. u istoriji lige.