Galo: Jokić je prepametan, lako je igrati s njim

NBA 28. okt. 202012:24 > 12:30
Podeli:
Doug Pensinger/Getty Images

Italijanski košarkaš Danilo Galinari ulazi u predstojeći prelazni rok u NBA bez jasne idelje o tome gde će nastaviti karijeru, a u podkastu legendarnog trenera Džordža Karla govorio je i o centru reprezentacije Srbije Nikoli Jokiću.

Galinari je izjavio da ozbiljno razmišlja o produžetku saradnje sa timom iz Oklahoma Sitija, ali i da još nije doneo konačnu odluku.

Povezano

Mislim da je najbolja odluka ona koja će odgovarati i mojoj porodici i meni. Kao što sam vam rekao, moje prvo dete je na putu i moram sve da uzmem u obzir. Najviše bih voleo da igram za tim koji se bori za prsten, ali ne znam da li će me oni zvati“, izjavio je 32-godišnji Danilo Galinari, koji je sa trenerom Karlom sarađivao u Denver Nagetsima, baš kao i sa Jokićem, sa kojim je igrao u timu tri sezone.

Moja hemija sa Nikolom Jokićem bila je bolja iz utakmice u utakmicu. On je momak koji zna kako se igra košarka i ima veoma visok IQ – veoma je pametan, pa je zaista lako igrati sa njim. On raste svakog dana i unapređuje se. Život vam je lakši kada je on tu. Što se tiče Luke Dončića, zaista mi se sviđa kako on igra, mada nisam očekivao da će biti toliko dobar kada je dolazio iz Evrope“, rekao je italijanski košarkaš.

Galinari je od dolaska u NBA 2008. godine igrao za Njujork Nikss, Denver Nagetse i Los Anđeles Kliperse, a poslednju sezonu proveo je u dresu Oklahoma Siti Tandera. U Evropi je nastupao za Kazalpusterlengo, Nuova Paviju i milanski Armani.