Dalas spreman da renovira: U izlogu svi osim Luke i KP

NBA 28. okt. 202013:35 > 13:40
Podeli:
Katharine Lotze/Getty Images

Iako je ekipa Dalas Meveriksa eliminisana u prvom kolu NBA plej-ofa, iza teksaške franšize nalazi se sjajna sezona u kojoj je slovenački plejmejker Luka Dončić dokazao sebe kao legitimnog MVP kandidata. Ipak, da bi napao prsten, tim mora da se dodatno ojača.

Prema pisanju novinara lokalnog novinara koji izbliza prati dešavanja u Mevsima, rukovodstvo kluba razmišlja o veliki potezima koji bi u velikoj meri promenili izgled rostera.

Povezano

Dalas želi da u svoj tim dovede i treću zvezdu koja bi uvećala učinak Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa, a ekipa Marka Kjubana voljna je da primi i neki ’loš’ ugovor, ako bi to podrazumevao dolazak jednog kvalitetnog igrača“, izjavio je Bred Taunzned iz „Dalas morning njuza“.

Svaki, ponavljam – svaki igrač Meveriksa koji se ne preziva Dončić ili Porzingis trenutno je dostupan za trejd. Osim toga, Meveriksi trenutno imaju 18. i 31. pik predstojećeg drafta, ali su voljni da trejduju kako bi mogli da biraju u lutriji – od prvog do 14. mesta“, dodao je novinar.

Najefikasniji igrači Dalas posle spomenutog dvojca su Tim Hardavej, Set Kari, Dorijan Fini-Smit, Dvajt Pauiel i Maksi Kleber, a u ekipi iz Dalasa igra i srpski centar Boban Marjanović.