"Nisam očekivao toliko nereda i haosa u Majklovom timu"

NBA 28. okt. 202019:19 > 19:22
Podeli:
Jonathan Daniel /Allsport

Legendarni košarkaš Detroit Pistonsa Ajzea Tomas iznenađen je koliko je problema bilo u šampionskoj ekipi Čikago Bulsa predvođenoj Majklom Džordanom.

Gregory Shamus/Getty Images

Tomas je sa pažnjom pogledao dokumentarac ‘Poslednji ples’, posvećen Majklu i eri franšize iz Ilinoisa, a utisci su mu pomešani.

Povezano

Nisam mislio da je u njegovom timu bilo toliko nereda. Džordan se nije slagao sa saigračima ni sa generalnim menadžerom Džerijem Krausom. Nisam znao da je kod njih bila tako haotična situacija,“ izjavio je Tomas koji svaku priliku koristi sa ‘bocne’ Majkla.

„Dolazim iz vremena kada su Los Anđeles Lejkersi, Boston Seltiksi i Filadeflija Siksersi bili vrlo izjednačeni. Mi iz našeg tima i dalje imamo grupne razgovore, i dalje vrlo blisko komuniciramo jedni sa drugima. Kad gledam ‘Poslednji ples’, ne vidim tako zbijenu i jaku ekipu poput naše, iako je Čikago mnogo pobeđivao. Mislio sam da je neverovatno, a istovremeno i jedinstveno, šta su sve prevalili preko glave i nastavili da pobeđuju.“

Tomas je sa čuvenim ‘lošim momcima’ iz Mičigena osvojio dva šampionska prstena (1989, 1990), dok je Džordanov Čikago šest puta bio na tronu.