Avdija: Otac mi je iz Srbije, cela nacija je uz mene

NBA 19. nov. 20208:44 > 8:49
Podeli:
Jim Dedmon-USA TODAY Sports

Mladi izraelski košarkaš Deni Avdija postaće novi igrač Vašington Vizardsa koji su ga draftovali kao devetog pika u noći između srede i četvrtka. Bivši igrač Makabija je između ostalog tokom drafta pričao i o svom ocu Zuferu, bivšem košarkašku Crvene zvezde.

Još se ranije znalo da će Deni Avdija biti među najboljim pikovima na ovogodišnjem draftu. Prognoziralo se da će ovaj bivši igrač Makabija biti i među prvih pet na draftu i da su za njega zainteresovani Golden Stejt Voriorsi, ali ga je birao Vašington i to kao devetog pika. 

Čekaš svaki pik i osećaš leptiriće u sotmaku. Nisam imao očekivanja i bio sam spreman na svaku situaciju. Biti deveti pik je sjajno za našu zemlju i veoma sam uzbuđen da počnem da igram. Imao sam kratak razogvor sa Vizardsima i svi su mi pokazali da je to veliki tim. Ceo stručni štab je navijao za mene kada sam izabran i hteli su da se osetim kao ko dkuće. Veliki grad, prestonica Sjedinjenih Država„, rekao je Deni Avdija o svojim prvim utiscima kada je izabran kao deveti pik.

Ne razmišljam o minutima koje ću dobiti ili koliko ću biti na terenu. Pre ću gledati da pomognem timu da dobija utakmice. Sve ću uraditi da pobeđujemo. Biće sjajno putovanje„.

Deni je takođe rekao da je ponosan što će predstavljati svoju zemlju i da je to blagoslov. Kaže da je cela izraelska nacija uz njega i da se nada da će je dobro predstavljati, a takođe Deni nije zaboravio odakle potiče.

Moj otac je Zufer Avdija, on je rođen na Kosovu, u Srbiji. Igrao je za jugoslovensku reprezentaciju i igrao je u Izraelu. Nikad mi nije bio trener, nismo se slagali na terenu. Promašio sam jednom nekoliko šuteva uzastopnih i rekao mi je kako nemam mentalitet šutera. Bio sam ljut, ali me je naučio da budem jači na terenu i da budem takmičar„, kazao je Avdija u videu koji je emitovan na televiziji neposredno posle draftovanja.