Aleksej ili Deni? Legendarni trener upoznat sa obojicom

NBA 19. nov 202019:15 > 19:23
Thearon W. Henderson/Getty Images

Legendarni američki trener Dejvid Blat imao je poslednjih godina da radi sa obojicom evropskih supertalenata izabranim na NBA draftu 2020. godine, a za medije je govorio o svom mišljenju o Srbinu Alekseju Pokuševskom i Izraelcu Deniju Avdiji.

U noći između srede i četvrtka i Pokuševski i Avdija izabrani su u prvoj rundi drafta.

Veoma sam radostan zbog obojice mladića. Baš je lepo videti da se naporan rad isplati. Deni ima šansu da odmah igra u NBA i verujem da je spreman. Aleksej je takva posebna priča i uzbuđen sam da vidim kako će nastaviti da raste i razvija svoj džinovski potencijal“, izjavio je Dejvid Blat.

Povezano

Lično ću navijati za obojicu. Želim da kažem sve najlepše o Olimpijakosu, koji je u velikoj meri doprineo njegovom razvoju. Svaka čast obojici“, rekao je američki trener.

Iza 61-godišnjeg Blata je bogata karijera u kojoj je kao trener vodio Hapoel Galil Eljon, Makabi Tel Aviv, Dinamo iz Sankt Peterburga, Beneton iz Treviza, Efes Pilsen, Dinamo iz Moskve, Aris, Klivlend Kavalirse, Darušafaku i Olimpijakos, koji je napustio 2019. godine.

Najveći uspesi su mu svakako osvajanje Evrolige 2014. godine sa ekipom Makabija, kao i nastup u NBA finalu 2015. godine, kada je bio šef struke Klivlend Kavalirsa, za koje je igrao Lebron Džejms.

Pokuševskom je Blat bio trener tokom sezone 2018/2019, a zbog neraskidivih veza sa Makabijem uvek je bio upoznat sa mogućnostima sjajnog sina Zufera Avdije, legende Crvene zvezde.