Dejvis će potpisati za Lejkerse, ali ne još

NBA 20. nov. 202017:35 > 17:43
Podeli:
Kim Klement-USA TODAY Sports

Kako piše novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, Entoni Dejvis će se gotovo sigurno vratiti u Los Anđeles Lejkerse. Međutim potpis na ugovor neće staviti odmah i radije želi da sačeka nekoliko dana.

Entoni Dejvis je nedavno završio prvu sezonu u Lejkersima sa šampionskim prstenom, a njegov ugovor sa ovom franšizom je raskinut. Ne bi međutim trebalo očekviati da Dejvis napusti Lebrona Džejmsa i aktuelne šamopione i trebalo bi da se desi potpisivanje novog ugovora. Ipak to se neće desiti odmah u petak kada su igrači i formalno slobodni i kada mogu da ih potpišu drugi timovi.

Dejvisov agent Rič Pol će biti u kontaktu sa generalnim menadžerom Lejkersa Robom Pelinkom od petka, ali se potpisivanje ugovora očekuje posle Dana zahvalnosti koji ove godine pada 26. novembra. Dejvis naime želi da sačeka i vidi kakve su opcije sa trajanjem i strukturom maksimalnog ugovora kog će dobiti.

AD ima 27 godina, trebalo bi da dobije trogodišnji ugovor po kom će godinšnje inkasirati 106 miliona dolara, a postojala bi igračka opcija za sezonu 2022/23. Ta sezona se podudara sa istekom Lebronovog ugovora.