Tampa Reptorsi?

NBA 20. nov. 202021:19 > 21:25
Podeli:
Tom Szczerbowski/Getty Images

Pandemija koronavirusa razvija se rapidno i u Severnoj Americi, a kanadska federalna vlada nije dala dozvolu Toronto Reptorsima da tokom prestojeće NBA sezone putuju preko granice sa SAD, pa će jedina kanadska NBA franšiza najverovatnije nastupati na Floridi, u Tampi.

Nova NBA sezona startovaće 22. decembra, a Reptorsi će takmičenje samo započeti na poluostrvu na istoku SAD, a plan je da se nakon potencijalne stabiliziacije pandemije, vrate u matični Tornonto.

Informaciju je medijima pružio generalni menadžer NBA prvaka iz 2018. godine Masai Uđiri, koji je naglasio da je još nekoliko gradova figuriralo kao potencijalni privremeni dom za Reptorse, uključujući i Sanrajz sa Floride, dom NHL franšize Florida Pantersa.

Toronto će domaće utakmice igrati u areni u kojoj trenutno nastupa još jedan NHL tim – Tampa Bej Lajtning.

Ova situacija donekle podseća na sezone 2005/2006 i 2006/2007. kada su Nju Orleans Hornetsi nastupali u Oklahoma Sitiju zbog katastrofalnih efekata uragana Katrina. Kasnije su košarkaši Nju Orleansa postali Pelikansi, a Oklahoma Siti je dobio svoju NBA franšizu.

Reptorsi su jedna od NBA ekipa od 1995. godine, kada su sa Vankuver Grizlisima uvedeni kao kanadski timovi sa ciljem da se liga popularizuje i u severnom susedu SAD. Toronto je tokom godina zavoleo svoj tim, dok su se “Grizliji” zbog veoma male gledanosti u “hokejaškom” Vankuveru preselili u Memfis, Tenesi 2000. godine.