Emotivan rastanak Kampaca od Reala

NBA 22. nov. 202023:33 > 23:36
Podeli:
Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Plejmejker Real Madrida Fakundo Kampaco u nedeljnoj pobedi protiv Manrese (100:78) oprostio se od Kraljevskog kluba.

Argentinski reprezentativac karijeru nastavlja u najjačoj ligi sveta, u dresu Denveg Nagitsa gde će mu saigrač biti Nikola Jokić.

Sjajni organizator igre potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom iz Kolorada, a s obzirom na to da otkupna klauzula za odlazak u NBA ligu iznosi šest miliona dolara, omaleni Argentinac je sam morao da plati 5,275 miliona.

Dvadesetdevetogodišnjak je 2014. iz Penjarola došao u Real, a od 2015. do 2017. bio je na pozajmici u UCAM Mursiji.

Došlo je vreme. Danas je bila moja poslednja utakmica u Real Madridu i istina je da imam sjajnu kombinaciju osećanja. Nostalgičan sam već nekoliko dana. U ovom klubu sam proveo jedinstvene, nezaboravne trenutke koji su obeležili moju karijeru i moj život. Neka se naši putovi ponovo sretnu u budućnosti,“ poručio je Kampaco na rastanku i nastavio:

Odlazim iz Španije kao potpuno drugačija osoba od one koja je stigla 2014. Ovde sam učio, sazreo, shvatio vrednost rada, upoznao prelepa mesta i neverovatne ljude. Dobijao sam naklonost i podršku u svakom trenutku. Bilo bi nepravedno ne spomenuti porodicu UCAM Mursije: upravu, navijače i prijatelje. Oni takođe zauzimaju centralno mesto u mom srcu. Faza je gotova. Bio sam izuzetno srećan u ovoj zemlji. Ali moram da idem da ispunim san. Hvala puno.“