Poslednji pokušaj da ostane Harden: Doveli Kazinsa

NBA 24. nov 20208:24 > 8:28
Podeli:
Gregory Shamus Getty Images Sport

Nekadašnji Ol-star centar Demarkus Kazins novi je igrač Hjuston Rokitsa, pošto je sa timom iz Teksasa potpisao negarantovani jednogodišnji ugovor, prenosi američki ESPN.

Rokitsi su mogli da ponude samo veteranski minimum 30-godišnjem Kazinsu, koji je čitavu prethodnu sezonu bio pod ugovorom sa Los Anđeles Lejkersima, ali ju je propustio zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena.

Povezano

Prethodno je Kazins dugo odsustvovao i zbog kidanja ahilove tetive, pa je njegova NBA budućnost veoma neizvesna.

Kazins će biti prvi centar koji će za Hjuston igrati od trejda Klinta Kapele i prelaska na tzv. “mikrobol” postavku.

Snažni centar iz Alabame je NBA karijeru započeo 2010. godine u Sakramento Kingsima, a sa njima je, uprkos vidljivom talentu, imao vrlo malo uspeha za sedam sezona, pa je prešao u Nju Orleans Pelikanse, u kojima je sa uspehom nastupao u petorci sa Entonijem Dejvisom, dok nije doživeo prvu veliku povredu.

Dvojica najvećih zvezda Rokitsa iz prethodne sezone, Džejms Harden i Rasel Vestbruk, zatražili su trejd pred start nove sezone nezadovoljni bliskom budućnošću u Hjustonu. Međutim, prema pisanju Adrijana Vojnarovskog, Hjuston će sa obojicom igrača ući u trening kamp i pokušaće da ih zadrži.

“Rakete” trenutno pregovaraju sa potencijalnim trejd-partnerima oko Vestbruka, ali do sada nisu razgovarali ni sa kim u vezi sa Hardenom.