Prešao kod najvećeg rivala: Mislim da me LAC nisu hteli

NBA 24. nov. 202014:15 > 14:19
Podeli:
Mike Ehrmann/Getty Images

Najbolji šesti igrač NBA iz prethodne sezone Montrez Herel jedna je od zvezda aktuelnog prelaznog roka, pošto je iz Los Anđeles Klipersa direktno prešao u redove lokalnog rivala, aktuelnog prvaka, Lejkersa.

Herel će za dve sezone zaraditi 19 miliona dolara, anovinare je zanimalo da li su Klipersi želeli da ga zadrže.

Povezano

Očigledno nisu, čim sam sada na drugoj strani. U tome i jeste stvar”, izjavio je 26-godišnji Herel.

Ja i dalje imam veliko poštovanje prema celoj organizaciji Klipersa, ali mislim da kada god negde provedete dug period, prirodno je da želite promenu. Bila je ovo jedna prava poslovna odluka – konsultovao sam se i sa porodicom i došli smo do ovog rešenja. Na kraju krajeva, košarka je naš posao i moramo da se prilagodimo promenama”, rekao je doskorašnji igrač Klipersa, čiji je zastupnik agencija “Klač sports”, koja je u vlasništvu Riča Pola, dugogodišnjeg prijatelja i poslovnog saradnika Lebrona Džejmsa.

Herel je u prethodnoj sezoni igrajući za Kluiperse na 63 meča samo dva puta bio starter, ali je u proseku za oko 28 minuta na parketu imao 18,6 poena i 7,1 skok.

U tekućem prelaznom roku Lejkersi su produžili ugovore sa Kentavijusom Kaldvel-Poupom i Markifom Morisom, a još se čeka da se finalizuje saradnja sa Entonijem Dejvisom. Pojačanja zlatno-ljubičastih su Mark Gasol, Vesli Metjuz, Denis Šreder i Herel.