Janis hteo Bogija, izjalovilo se zbog preranih dogovora

NBA 26. nov. 20208:59 > 9:02
Podeli:
Mike Ehrmann, Getty Images

Kako pišu mediji u Americi, inicijativu za dolazak Bogdana Bogdanovića u Milvoki Bakse je potekla baš od Janisa Adetokunba i njegov brat Tanasis je bio u čestom kontaktu sa srpskim bekom. Ipak posao se izjalovio i Bogi je završio u Atlanti.

Osim što Janis ceni Bogdanov šut takođe je bio zadivljen Bogdanovićevom evropskom žestinom, pišu američki novinari. Adetokunbo je verovao da će sa Bogdanom moći da ide u rat u plej-ofu što je prethodnih sezona nedostajalo Baksima.

Delovalo je da je posao bio završen. Da će uz Bogdana u Milvoki i Džru Holidej i da na sve to Adetokunbo posvećuje svoju karijeru franšizi iz Viskonsina potpisujući supermaksimalni ugovor. Ipak Bogi je završio u Hoksima, dok Baksi više nisu toliko sigurni da će Janis biti posvećen franšizi.

Grčki košarkaš je insistirao na dovođenju nekih igrača i Baksi su ga zaista okružili korisnim pojedincima koji su dovodeni kao slobodni igrači. Tu je Di Džej Ogastin, Brin Forbs, Tori Kreg, Bobi Portis, ali sve to nema amplitudu kakvu bi imalo dovođenje Bogdanovića. On bi doneo novu dimenziju napadu i takođe bi odobrovoljio Janisa.

Povezano

 Realizacija trejda između Kingsa i Baksa je bila sasvim blizu i u Kaliforniju je trebalo da ide Divinćenco, ali su obe franšize upozorene da ne smeju da se dogovaraju o trejdovima pre zvaničnog početka međusezone. Baksi i Kingsi su po prijavama nekih franšiza koje su takođe želele Bogdana uložile žalbu da je „potpiši i trejduj“ dogovor bio napravljen i pre roka. Bogdanovićevi saradnici su insistirali na tome da on nije pregovarao sa Baksima oko visine ugovora i da tu kontakta nije bilo i da je samo bilo jasno da pregovori o trejdu dve franšize postoje.

NBA liga bi, u slučaju da je trejd realizovan, istraživala ovaj slučaj i onda bi i Sakramento i Milvoki bili u problemu i pretila bi im kazna. U tom slučaju bi franšize mogle da izgube 10 miliona dolara najmanje kao i neke pikove na draftu.