Niksima Rivers, prava na Ljulja i Tadiju Dragićevića

NBA 27. nov. 202018:16 > 18:19
Podeli:
Getty Images/Michael Reaves

Njujork Niksi objavili su da su iz Hjustona Rokitsa doveli Ostina Riversa, a u istom paketu su i prava na plejmejkera Real Madrida.

Takođe, u Nikse su trejdovana i prava na srpskog košarkaša Tadiju Dragićevića u zamenu za prava na Isufa Sanona, 21-godišnjeg Ukrajinca kojeg su na draftu 2018. godine birali Vašington Vizardsi.

Rivers je prošle sezone za Rokitse prosečno beležio 8,8 poena po meču, Ljulj nije isti igrač koji je bio pre povrede (pitanje je da li bi i tada on hteo u NBA), a Dragićević je nedavno izjavio da žali za NBA ligom.

„Bilo je ozbiljno (razgovori sa Jutom Džez). Tada kada sam draftovan, trebalo je da idem u SAD da me vide ekipe da se pokažem, ali nisam mogao zbog povrede kolena. Nije bilo ozbiljno, ali hteo sam da budem spreman za sledeću sezone. Ipak, izabrali su me kao 53. pika, bila je to kruna vrhunske godine. Bila je priča odmah da me dovedu, ali u dogovoru sa agentom hteo sam malo da sačekam – iskreno, i ja sam želeo prvo da igram Evroligu, da budem u dobrom timu. Mogao sam da pređem i u Dinamo sa Dejvidom Blatom, veliko obeštećenje su nudili Zvezdi, ali niko iz Zvezde nije hteo da potpiše papir“, rekao je Dragićević u velikom intervjuu za Sport klub.

Posle Jute, prava na Dragićevića imali su Meveriksi i Bulsi, pa Rokitsi i sada Niksi. Trenutno je 34-godišnji Čačanin bez kluba.

https://twitter.com/NY_KnicksPR/status/1332368599328165891