Indijana-Njujork G6 02:00

NBA 18. maj 201322:26 > 22:31
Podeli:
Da li će se ova serija okončati u najkošarkaškijoj državi na svetu ili će ceo svet morati da čeka još nekoliko dana dok ne počnu finala konferencija?
Indijana ima šansu da okonča ovu seriju, ali pitanje je da li će imati Džordža Hila, koji i dalje ima migrene nakon potresa mozga koji je doživeo u četvrtoj utakmici. U petom meču, sasvim solidno ga je zamenio Di Džej Ogustajn, ali onaj deo statistike koji bode oko je da nije imao niti jednu asistenciju.
Svi oni malo stariji ljubitelji košarke znaju da ovo nije baš samo košarkaški duel. Ovo je ljuto rivalstvo još od dana Redžija Milera i Patrika Juinga, pa čak možemo da se usudimo da kažemo i da je klasna borba: bogataši iz Njujorka protiv „redneka“ iz nepreglednih polja kukuruza. Naravno, i svima nama u Srbiji je Indijanapolis u lepom, ali na žalost, već davnom sećanju (čitaj SP 2002. Bodiroga, Dejan)
Do sada, Indijana je odigrala pet mečeva kod kuće u plej ofu i svaki su dobili sa 10 ili više poena razlike. Dejvid Vest je rekao da će preuzeti odgovornost na sebe ukoliko Hil ne bude igrao, dok se kod Niksa zna gde sve počinje i gde se sve završava: Karmelom Entonijem. Trener Niksa Majk Vudson izjavio je pred ovaj meč da „nije važno ko igra za protivnika, već su Niksi važni sami sebi i sve zavisi od njihove igre“
Podsetimo, na zapadu su već prošli San Antonio i Memfis u finale, dok Majami čeka pobednika ove serije u finalu istoka. Uživajte!

Author: BJ