NBA PIJACA: Vigins ostaje u Klivlendu, Pau Gasol u Čikagu, Karter se seli u Memfis…

NBA 12. jul 20149:58
Podeli:

NBA pijaca je otvorena 24 časa, a prema najnovijim informacijama iz SAD Klivlend ne namerava da se odrekne usluga Endrjua Viginsa, prvog pika s ovogodišnjeg drafta.

Čelnici kluba iz Ohaja su poručili 19-godišnjem kanadskom igraču da računaju na njega i tako, bar za sada, stavili tačku na medijska nagađanja da bi mogao da bude trejdovan u Minesotu za Kevina Lava.

Španac Pau Gasol, koji je ovog leta postao neograničeno slobodan agent, blizu je prelaska u Čikago. Tridesettrogodišnji Gasol se neće vraćati u LA Lejkerse, a na stolu je imao i ponudu Atlante vrednu 11 miliona dolara za sledeću sezonu. Čikago Bulsi bi u svojim redovima želeli da vide i Dvejna Vejda, a iste ambicije ima i Dalas.

Iskusni Vins Karter najverovatnijne odlazi iz Dalasa. Iako je bilo reči da će produžiti ugovor sa Maveriksima, neograničeno slobodan agent će, tvrdi ESPN, potpisati trogodišnji ugovor sa Memfisom za 12.2 miliona dolara.

Majami je pokazao interesovanje za Trevora Arizu i Luola Denga, dok je Ajzeja Tomas dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Feniskom vrednu 27 miliona dolara.

Author: M. M.