Vigins: Želim u Minesotu, tamo ću moći da se razvijam na pravi način

NBA 11. avg. 201410:07
Podeli:

Prvi pik sa minulog drafta Endrju Vigins izrazio je želju da bude trejdovan u Minesotu, jer smatra da će u toj sredini moći da se razvija na pravi način. Upravo je takav scenario „već viđen“, pošto su uprave Klivlenda, kluba koji je draftovao Viginsa, i Timbervulfsa, dogovorile dugo planirani trejd u kome bi Vigins, Benet i pik iz prve runde narednog drafta, bili poslati u Mineapolis u zamenu za Kevina Lava. 

Vigins je svoju želju otrkio njegovom treneru iz Kanzasa Biliju Selfu, a ovaj američkim medijima

– Kada je sva ova priča u vezi sa trejdom počela, pričao sam sa Endrjuom, i on mi jereka „Nadam se da će me trejdovati“. Ja sam mu na to odgovori „Ne, ne želiš to“, a onda mi je on, siguran u sebe, potvrdi „Da, treneru, želim, tako je najbolje za mene. Znajući sebe i moje potrebe, verujem da je mnogo bolje da budem u sredini gde ću igrati bez pritiska i gde ću biti važan deo tima“. 

Vigins bi u Minesotu, zajedno sa prvim pikom prethodnog drafta Benetom, trebalo da pređe posle 23. avgusta. Ranije ne može, jer mu tada ističe mesec dana od potpisivanja ruki ugovora sa Kavalirsima, a u tom periodu, prema propisima NBA lige, ne sme biti trejdovan.

(Fot Beta/AP/Tony Dejak)

Author: Sportal.rs