Veliki trejd tri kluba: Džej Ar Smit stiže kod Lebrona, Veiters u Oklahomi

NBA 6. jan 201513:11 > 13:26
Podeli:

Američki mediji pišu da bi uskoro trebalo da bude realizovan veliki trejd između Njujork Niksa, Oklahome i Klivlenda. Na osnovu dogovora tri kluba, bek Kavsa Dion Veiters bi se preselio u redove Tandera, par Niksa Džej Ar Smit i Iman Šampert bi pojačali Klivlend, dok bi tri igrača sa negarantovanim ugovorima: Aleks Kirk i Lu Amundson iz Klivlenda i Lens Tomas iz Oklahome – prešli u Njujork. 

Kao deo sporazuma tri strane predviđeno je i da Oklahoma pošalje Klivlendu pika prve runde drafta, a Kavsi pika sa druge runde drafta 2019. godine Niksima. 

U čitavoj kombinaciji, utisak je da bi Klivlend najviše profitirao, jer dobija mnogo dolaskom Smita i Šamperta, čime bi bitno pojačao klupu za nastavak sezone u kojoj cilja najviši plasman. Smit ima reputaciju odličnog košgetera, a Šampert će poslužiti Blatu kao proveren odbrambeni kadar, koji je u ovom trenutku i te kako potreban Lebronu i kompaniji. 

Šampert je trenutno na poštedi zbog povrede ramena.

Zanimljivo je da su čelnici Klivlenda pre nego što su krenuli u realizaciju trejda, obavili razgovor sa prvom zvezdom Lebronom Džejmsom, od koga su praktično zatražili dozvolu da angažuju Smita, momka sa ponekad problematičnim ponašanjem. 

I Oklahoma je sasvim solidno prošla u ovoj razmeni sa proverenim ofanzivcem Veitersom, koji će biti najbolja moguća podrška u ovom trenutku za Redžija Džeksona na mestu beka. 

(Fot Beta/AP/Sue Ogrocki)

Author: Sportal.rs