Kobi više nije 'broj jedan' u SAD

NBA 17. jul 201117:53
Prva zvezda Los Anđeles Lejkersa, možda i cele NBA lige, Kobe Brajant više nije najpopularniji sportista SAD. Ovo je rezultat tradicionalne godišnje ankete u kojoj su anketirani građani svih uzrasta. Uzorak nije poznat, ali se zna da je ovo jedna od najobuhvatnijih u Americi. 
Kobe je prošle godine bio na čelu liste, a sada su ispred njega Derik Džiter, kapiten bejzbol ekipe Njujork Jenkisa, koji je pre nekoliko dana udario 3.000. hit u 17 godina dugoj karijeri. Koliko je to važan podatak govori da i činjenica da je tek prvi igrač Jenkisa kome je to pošlo za rukom i „palicom“, a tek je jedan od 20-rice igrača koji su u istoriji sporta uspeli da udare 3.000 i više hitova. Iza Džitera je kvoterbek Indijanapolis Koltsa Pejton Mening, a Kobe je treći.
Istu poziciju košarkaš Lejkersa deli sa legendarnim Majklom Džordanom, koji je na ovoj listi od 1993. do 2003. bio stalno na prvom mestu. Najveći gubitnik, ako se tako može reći, je Lebron Džejms. Njega više nema na listi deset najpopularnijih, a pre godinu dana je bio na šestom mestu. U konkurenciji dama sestre Vilijams ne puštaju prve dve pozicije, dok je Danika Patrik treća.
LISTA NAJPOPULARNIJIH SPORTISTA U SAD
Muškarci:
1. Derik Džiter (bejzbol)
2. Pejton Mening (NFL)
3. Kobe Brajant (NBA)
3. Majkl Džordan
5. Tajger Vuds (golf)
6. Tom Brejdi (NFL)
7. Albert Puhols (bejzbol)
7. Hajns Vord (NFL)
9. Derik Rouz (NBA)
10. Aron Rodžers (NFL)
Žene:
1. Serena Vilijams (tenis)
2. Venus Vilijams (tenis)
3. Danika Petrik (automobilizam)
4. Marija Šarapova (tenis)
5. Mia Haman (fudbal)
6. Ana Kurnjikova (tenis)
7. Martina Navratilova (tenis)
8. Sju Bird (košarka)
9. Keri Volš (odbojka)
9. Mišel Vi (golf) 

Author: Sportal