Ajverson se pita: Zašto me Siksersi ne zaposle?

NBA 6. okt 202120:22
Alen Ajverson
Guliver Image / Image ID: 0001068865

Jedan od najpopularnijih NBA košarkaša sa prelaska iz 20. u 21. vek Alen Ajverson igračku karijeru je okončao 2011. godine, ali od tada nema zasposlenje u NBA. Gostujući u podkastu američkog „Bličer riporta“ otkrio je da ne zna zašto sa njim nisu kontaktirali Filadelfija Seventisiksersi – tim koji je odveo do velikog finala 2001. godine.

Zaboravio sam više o košarci nego što su neki ikada znali. Svi znaju kome bi najradije pomogao. Ja sam Sikser do kraja života. Krv Siksersa je u mojim venama. U penziji sam već 11 godina, ne znam kako je moguće da još nisam član uprave ili nešto slično?! Čak i kada bih bio nekakav savetnik, ne bi bilo srećnijeg od mene“, izjavio je Alen Ajverson.

Povezano:

Ne govorim to zbog novca – jednostavno, mislim da bi moje prisustvo u timu pomoglo Siksersima. I dalje volim taj tim i uvek sam im na raspolaganju, samo mi nije jasno zašto me ne pozovu“, rekao je nekada sjajni strelac.

Alen Ajverson (46) u NBA je bio od 1996. do 2010. godine, a u Fili je igrao prvih deset godina svoje NBA karijere. Potom je, sa znatno manje uspeha, nosio dres Denvera, Detroita, Memfisa i istanbulskog Bešiktaša.

U četiri navrata bio je najbolji strelac lige, a u čak osam sezona bio je igrač koji je u ligi igrao najviše minuta u proseku. Čak 11 puta je učestvovao na NBA Ol-star utakmici, bio je MVP regularne sezone 2001. godine, a do danas ostaje najniži i najlakši prvi pik u istoriji NBA drafta.

Komentari

Vaš komentar