Ajzea igra kvalifikacije za Amerikup kako bi se vratio u NBA

NBA 18. feb. 20213:592 komentara
Podeli:
Ajzea Tomas
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Ajzea Tomas će u narednom međunarodnom FIBA prozoru igrati u kvalifikacijama za Amerikup za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Bivši igrač Bostona, Denvera, Vašingtona i mnogih drugih timova vidi to kao priliku da se vrati u najjaču ligu sveta.

Ajzea Tomas je u prošloj seozni odigrao 40 utakmica za Vašington Vizardse, a kada mu je ugovor istekao nema nijedan odigran profesionalni meč. Radio je individualno, a mečevi za nacionalni tim SAD su mu prilika da se vrati.

Moj cilj je da se vratim u NBA što pre. Ovo iskustvo sa timom Sjedinjenih Država će mi dati priliku da igram protiv ostalih profesionalaca i da predstavljam svoju zemlju. To je velika privilegija i čast za mene i u isto vreme mi daje mogućnost da pokažem NBA timovima da sam na 100 odsto. Tim SAD mi je ponudio da igram i nisam razmišljao dugo„, rekao je Ajzea Tomas.

On će biti na raspolaganju američkom selektoru za mečeve protiv Bahama i Meksika. Inače uz Tomasa će u nacionalnom timu SAD biti i preiskusni Džo Džonson koji od 2018. nema angažman u NBA ligi.

Komentari

Vaš komentar