Ataman: NBA sve dalji, to je drugi svet

Eurobasket 14. avg 202211:47 > 11:523 komentara
Podeli:
Ergin Ataman
Seskimphoto

Selektor reprezentacije Turske Ergin Ataman objasnio je zbog čega je sve dalji od NBA lige, iako je ranije govorio da vidi sebe u njoj. Trener Efesa je za turski kanal “Vole” istakao da mu to trenutno ne predstavlja izazov.

“Moj cilj da odem u NBA je trenutno sve dalje i šanse su sve manje jer shvatam da je NBA drugi svet. Njihova precepcija evropskih trenera je veoma drugačija. Nijedan evropski trener nikada nije došao iz Evrope pravo u NBA da bi bio glavni trener. Ima Evropljana koji su glavni treneri ili su to bili, kao Kokoškov, ali provedete tamo 20 godina, živite tamo, radite godinama kao asistent i onda postanete trener. Imamo Dejvida Blata iz Makabija, ali na kraju, Blat je Amerikanac”.

Ataman je potvrdio da je imao kontakte sa NBA klubovima, ali da nije bilo konkretnijih ponuda.

“Imao sam kontakt sa nekoliko klubova ove godine. Ono što oni uvek kažu je ‘Moraš da dođeš ovde i radiš malo prvo’. Okej, ja cenim to, ali oni stalno govore ‘NBA je liga bazirana na igračima. To je važno u NBA. Igrač je centar sistema, a treneri su dominantni u Evropi. Mislimo da ne možeš da vodiš tim ovde’. Ne kažu baš tačno tako, ali možete to da osetite kada razgovaraju sa vama”, objasnio je Ataman.

Turska je u subotu uveče poražena od Slovenije u prijateljskoj utakmici u Istanbulu. Slovenci su slavili posle produžetka 104:103.

Komentari

Vaš komentar