Barkli: Džordan je GOAT, Lebron je pojačavao svoje timove

NBA 6. avg. 20213:587 komentara
Podeli:
Charles Barkley, Michael Jordan
AP Photo/John Swart

Nekadašnji košarkaš Čarls Barkli, a sada stručni konsultant nema mnogo dilema oko toga kome daje prednost u trci za najboljeg košarkaša svih vremena. Smatra da Majkl Džordan ima prednost i ispred Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa.

Majkl ima više titula i od Kobija i od Lebrona. Džejms ih je osvojio četiri do sada i to sa tri različite ekipe, dok su Brajant i Džordan to činili samo sa jednomo. Lebron Džejms je međutim po mišljenju Čarlsa Barklija iza Majkla Džordana kada se radi o razgovoru za najboljeg ikada.

Razlog zašto Džordanu dajem prednost je zapravo zbog njegove ispravnosti. Ne stavljam ni Lebrona ispred Kobija da budem jasan. Razlog zašto stavljam Majkla ispred ostalih je taj što je Lebron pojačavao svoje timove, dovodio druge igrače. Budimo realni„, kazao je Čarls Barkli u jednoj emisiji HBO.

On se tako osvrnuo i na nedavne dogovore koje su Lejkersi postigli kada su Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu doveli još i Rasela Vestbruka i Karmela Entonija. Barkli je uvek mrzeo takozvane supertimove, a Lebron je baš često bio u takvima. Takođe je on hvalio Janisa Adetokunba i Milvoki Bakse. Janis nije otišao u supertim već je sam stigao do prstena, slično kao Džordan sa Bulsima.

Svi volimo da pobeđujemo. Ali i trud je deo tvoje zaostavštine. Ono što je Janis uradio ove godine je Majkl uradio kada su ga Pistonsi isprebijali tri ili četiri godine uzastopno. On je rekao sebi ‘Ne biću bolji, biću bolji’. To je razlika po mom mišljenju„.

Komentari

Vaš komentar