Barkli izabrao dvojicu najvažnijih igrača u istoriji NBA

NBA 9. mar. 202119:1815 komentara
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Legendarni košarkaš, sada kolumnista i NBA analitilar, Čarls Barkli, smatra da su najvažniji igrači u istoriji lige Medžik Džonson i Leri Bird.

„Brbljivac“ je naglasio da je nemerljiv njihov uticaj na popularnost lige i da ne postoje reči kojima može da im se zahvali.

Povezane vesti

Džonson i Bird su dva najvažnija igrača u istoriji lige. Bez njih NBA ne bi bio u položaju u kojem je trenutno. Naravno, potom je Majkl Džordan sve to podigrao na viši nivo, ali dovoljno sam star da se sećam šta je bilo ranije,“ kaže Barkli i dodaje:

NBA je u to vreme imao lošu reputaciju. Bilo je mnogo tuča, previše crnaca, previše narkotika i nije bila dovoljno isplativa. Dakle, kada govorimo o tome ko je stvorio istoriju lige, moramo da razgovaramo o Džonsonu i Birdu. To što su učinili je neverovatno. Nikada nećemo naći reči kojima bismo mogli dovoljno da im se zahvalimo.“

Barkli je odao priznanje i novim generacijama…

Naravno da volim Kobija, Lebrona, Tima Dankana, Patrika Juinga i sve ove momke. Ali najvažniji u priči su Medžik i Bird,“ rekao je Barkli u intervjuu objavljenom na kanalu Jimmy Kimmel Live.

Komentari

Vaš komentar