Biće Lejkersi hit u Japanu, Rui Hačimura kod Lebrona

NBA 23. jan 202320:28
Brad Mills-USA TODAY Sports

U trejdu Lejkersa i Vizardsa ekipa iz Los Anđelesa je postala jača za japanskog reprezentativca Ruija Hačimuru. Ovaj 24-godišnjak stiže zajedno sa tri pika iz druge runde različitih draftova narednih godina, dok je u suprotnom pravcu otišao Kendrik Nana.

Hačimura je bio prilično nezadovoljan u Vašingtonu jer nije dobio produžetak ruki ugovora tokom predsezone i uz to je izgubio mesto u postavi uz sve bolju igru Kajla Kuzme koji je došao u Vašington baš iz Lejkersa.

Rui je javno govorio da želi da ide negde gde će ga više poštovati i gde će ceniti njegovu igru. Lejkersi inače su možda baš to jer imaju nameru i da produže ugovor sa Japancem. Hačimura može da bude pouzdan trojkaš, a takođe u Lejkersima računaju na njegovu dobru odbranu.

Hačimura je inače studirao na Gonzagi, pre četiri godine je bio deveti pik na Draftu i ove sezone je u proseku imao 13 poena. Rođen je u Tojami u Japanu, majka mu je Japanka, a otac iz Benina. Za nacionalni tim Japana je igrao još u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Komentari

Vaš komentar