„Bio sam mnogo bolji saigrač nego što je Džordan ikad bio“

NBA 13. nov. 202122:065 komentara
Podeli:
Skoti Pipen, Majkl Džordan
Guliver Image / 12032011KSK252

Činjenica da Skoti Pipen promoviše autobiografiju daje mu priliku da gostujući u mnogim emisijama govori o vremenu koje je proveo kao igrač Čikago Bulsa, šestostrukih NBA šampiona, a očekivano brojna pitanja tiču se velikana ovog sporta – Majkla Džordana. Pipen iz trenutne perspektive vidi brojne nedostatke nekadašnjeg najboljeg košarkaša lige.

Pipenova autobiografija ima naslov „Nesačuvan“ (Unguarded) i izašla je devetog novembra.

U dokumentarcu ‘Poslednji ples’ Majkl Džordan je pokušao da opravda šikaniranje saigrača pred čitavim timom. On je mislio da je tim momcima potrebno malo žestokog ponašanja kako bi očvrsnuli. Kada to gledam sada osećam se neprijatno, baš kao što sam se osećao i onda. Majkl nije bio u pravu – nismo osvojili šest titula zbog toga što je on bio grub prema saigračima. Osvojili smo titule uprkos tome. Osvojili smo titule jer smo igrali timski, što nije bio slučaj u moje prve dve sezone u Bulsima, kada je Dag Kolins bio trener. Bulse je posebnim učinilo naše zajedništvo, a ne to što smo osećali ‘blagoslov’ igranja sa besmrtnim Majklom Džordanom“, izjavio je Skoti Pipen za „CBS Sports“.

Bio sam mnogo bolji saigrač nego što je Džordan ikad bio. Pitajte bilo koga ko je igrao sa nama dvojicom. Uvek sam znao da podržim i ohrabrim momke, naročito pošto ih je Džordan spuštao iz ovog ili onog razloga. Pomogao sam mnogima da prestanu da sumnjaju u sebe“, rekao je legendarni krilni košarkaš.

Pipen i Džordan se generalno smatraju jednim od najboljih, ako ne i najboljim, dvojcem u istoriji košarke, a zajedno su u dresu Bulsa nastupali od 1987. do 1998. godine, uz pauzu tokom Džordanovog prvog povlačenja. U tom periodu osvojili su šest šampionskih prstenova.

Komentari

Vaš komentar