Bivši NBA as nasumice ubadao ljude na ulici iglom za šivenje

NBA 8. dec 202217:04
Ben Gordon
xNuccioxDinuzzox via Guliver

Nekadašnji NBA košarkaš Ben Gordon priveden je i hospitalizovan pošto je u Harlemu hodao po ulici i nasumično napadao prolaznike iglom za šivenje, prenose američki mediji.

Gordon je uhapšen ispred svog stana u tom delu Njujorka, a navodi se da je Gordon pokušao da pobegne iz bolnice pošto je u njoj zadržan.

Povezano:

Samo dva meseca ranije Gordon je uhapšen jer je na njujorškom aerodromu Lagvardija istukao desetogodišnjeg sina.

Gordon je posle košarkaške karijere u nekoliko navrata imao probeleme sa zakonom – 2017. je uhapšen jer je aktivirao protivpožarne alarme u svojoj zgradi u Los Anđelesu. Kasnije te godine hospitalizovan je radi psihijatrijskog posmatranja posle sukoba sa radnicom u jednom holističkom “velnes” centru. Jedan mesec nakon toga u Njujorku udario čoveka, a potom i potegao nož na njega dok mu je pretio.

U februaru 2020. je javno objavio da boluje od bipolarnog poremećaj i detaljno je objasnio probleme koju mu je to uzrokovalo, a otkrio je i da je u jednom trenutku pokušao i samoubistvo.

Gordon, koji je rođen u Londonu i nastupao za britansku reprezentaciju, u NBA je bio od 2004. do 2017. godine, a najveći trag ostavio je kao član Čikago Bulsa. U 2005. godini dobio je nagradu za najboljeg šestog igrača NBA i do danas je jedini ruki kojem je to prošlo za rukom. Najbolja sezona bila mu je 2006/2007, kada je za Bikove u proseku beležio 21,4 poena.

Komentari

Vaš komentar