Bogdan: Dešavalo mi se da ne spavam zbog kolena

NBA 3. dec 202211:16
Brett Davis-USA TODAY Sports

Bek Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović se konačno vratio u postavu svoje ekipe. Igrao je protiv Denvera, ušao je sa klupe i imao je 22 minuta i pet poena. Hoksi su dobili, a srpski bek je bio najzadovoljniji zbog toga što je dobio sjajnu podršku navijača.

Bogdan će u Atlanti ove sezone imati ulogu da ulazi sa klupe i da bude predvodnik takozvane „druge jedinice“ kako to kažu u NBA. Konačno je zaigrao i to posle dvadesetak propuštenih mečeva i posle potpunog oporavka od povrede kolena i operacije koju je imao letos.

„Sjajno se osećam, srećan sam što smo dobili meč jer bih inače bio tužan ali uzbuđen sam što sam se priključio ekipi. Iskreno mislim da je bilo savršeno za povratak. Bio sam miran, znao sam šta mi je posao i bio sam spreman. Nisam očekivao ovacije i da publika poludi, shvatam to ali teško mi je bilo malo me je unervozilo. Tako sam se osećao prvih dva minuta. Bilo je ludo ali savršeno“, rekao je Bogdan Bogdanović.

Kaže da je kroz ceo proces oporavka prošao zahvaljujući trenerima, lekarima, porodici i da su mu svi davali pozitivnu energiju.

„Prvi put sam imao takvu povredu u karijeri i zaista volim ovu igru. I samo je sjajno što sam prošao kroz taj proces, još od prošle sezone. Kada ti se to desi, baš želiš da se vratiš. Mnogo puta sam se pitao hoću li biti isti ja kada se vratim, da li će me boleti koleno. Nisam imao neke probleme ali sam jedva čekao da se vratim od početka sezone, ali treba ti vremena da se nosiš sa tim. Bio sam okružen porodicom, ljudima koji su me podržavali sve vreme i sada sam se vratio i nadam se za stalno“.

Dodaje da je bio u velikim problemima tokom i prošle sezone gde je osećao povredu kolena i kada je imao dosta bolova. Ipak uz bol tu je bila blokada i u glavi.

„Vidim da sada ne mogu da uradim sve stvari koje sam radio jer sam ranije to radio u mnogo brže. Treba mi da se vratim u svoju brzinu ali dobro sam se osećao. Prošle godine kao da sam igrao sa jednom nogom, nije bilo samo do igranja, nekih noći zbog povrede nisam mogao da spavam. To je više u glavi. Nisam očekivao da se vratim sa mnogo poena, ali nije bilo bola i zaista sam srećan“.

Bogdan neće biti ove sezone starter u ekipi, na njegovo mesto je doveden Dedžonte Marej, a takođe se priča i da bi on mogao da bude trejdovan.

„Veoma imam vere u organizaciju, trenere i sve ostale tako da verujem da ću se uklopiti odmah. Znam ovaj tim, znao sam da je sve kako treba kada sam izašao na parket, znam ja našu igru. Ja sam naučen da igram timsku košarku i to je moj stil i pokušavam druge da naučim da igraju tako i mislim da je veoma korisno da igramo na taj način“.

Komentari

Vaš komentar