Bogdan: Sledeća sezona – najbolja u mojoj karijeri, stvarno!

NBA 30. apr. 202210:29 > 10:332 komentara
Podeli:
Bogdan Bogdanović
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović nagovestio je u plej-ofu NBA da može da bude jedan od lidera ozbiljnog plej-of tima, ali je zbog povrede kolena propustio utakmicu u kojoj je tim iz Džordžije eliminisan u prvoj rundi protiv Majami Hita. U svojevrsnom „izlaznom intervjuu“ za sezonu 2021/2022. bek srpske reprezentacije istakao je optimizam po pitanju sledeće sezone.

U protekloj sezoni Bogdanović je na 63 utakmice regularne sezone (23 kao starter) u proseku beležio 15,1 poen (43% iz igre, 36,8% za tri), 4 skoka i 3,1 asistenciju.

Povezane vesti:

„Trenutno koleno nije sjajno, ali mnogo radim. Ulažem u svoje telo i siguran sam da će se to isplatiti. Mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa najvećim timovima i verujem da ćemo u sledećoj sezoni biti bolji. Možda je sezona pre ove postavila prevelika očekivanja. Naši navijači su sjajni, podržavali su nas i na startu sezone, kada smo izgubili neke utakmice. Nadam se da ih nismo razočarali“, izjavio je Bogdan Bogdanović.

„Mislim da sam u prethodnoj sezoni napredovao u nekim aspektima – više sam prodirao do koša, češće sam uspevao da iznudim slobodna bacanja, imao sam više pokušaja sad poludistance. Nastaviću da radim u tom smeru. Ako budem snažniji pred sledeću sezonu, na tom polju mogu mnogo da napredujem. Mislim da ću tada biti prava opasnost za protivničke odbrane. Verujem u naporan rad i nastaviću da verujem u svoju rutinu. Ja sam takav“, kazao je bek srpske reprezentacije.

Bogdanović ima važeći ugovor sa Hoksima za sezonu 2022/2023, a za sezonu posle te ima „igračku opciju“ – sam će izabrati da li će prodiužiti ugovor ili će „ispitati tržište“ kao neograničeni slobodni agent. Za obe sezone ima garantovanih 18 miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar