Bogdanović se rastaje od Galinarija, ali stiže Ol-star bek

NBA 30. jun 20228:3011 komentara
Podeli:
Carmen Mandato/Getty Images

Atlanta Hoksi su u noći između srede i četvrtka trejdovali Italijana Danila Galinarija u San Antonio, a iz Sparsa dobijaju jednog od najboljih igrača te franšize minule sezone Dedžontea Mareja.

Hoksi su u ovom trejdu dali i tri pika na narednim draftovima. Poslaće San Antoniju pika iz prve runde naredne godine kao i dva pika iz prve runde 2025. i 2027. godine, a takođe će se desiti zamena pikova na draftu 2026.

Ovim trejdom Atlanta želi da upari Mareja sa Treom Jangom i baš tu Hoksi vide ubitačan tandem od kog žele da ekipu ponovo dovede do finala Istoka kao i 2021. godine kada je Atlanta izgubila od Milvokija. Marej je u San Antoniju ubacivao prosečno 21 poen po utakmici, a iz godine u godinu mu je rasla minutaža kod Grega Popoviča.

Dolazak Mareja znači da će prvi put zajedno igrati dva beka koja su prethodne sezone imala preko 20 poena i osam asistencija u proseku.

Takođe dolazak Mareja bi mogao da znači promenu uloge Bogdana Bogdanovića. Srpski bek je od startera minule sezone postao igrač koji ulazi sa klupe, ali je uvek imao značajnu ulogu kao rezerva. Sada bi njegova uloga u tom pogledu mogla da bude još značajnija i on bi trebalo da vodi glavnu reč na terenu kada se Tre Jang i Dedžonte Marej odmaraju.

Komentari

Vaš komentar