„Bolji od CP3? Pa nije znao da vodi loptu levom rukom!“

NBA 23. jul 202212:328 komentara
Podeli:
Bob Kuzi
Image ID: 0004039694 via Guliver

Letnji period u NBA ostavlja dosta „praznog prostora“ košarkaškim novinarima i komentatorima, a veoma često se „popunjava“ diskusijama o tome ko su najbolji igrači u istoriji slavne lige. U jednom takvom diskursu učestvovao je i nekadašnji NBA bek Džej-Džej Redik, danas analitičar i podkaster.

Pre nekoliko meseci tokom jedne emisije na ESPN Redik je govorio o tome da li Krisa Pola treba smatrati jednim od najboljih plejmejkera u istoriji lige, iako nije osvojio NBA titulu.

NBA:

Neki su smatrali da bi ispred njega trebalo da bude legendarna „jedinica“ Seltiksa Bob Kuzi, šestostruki NBA prvak.

„Bob Kuzi? Nije umeo da vodi loptu levom rukom, a titule je osvajao u vremenu kada je u NBA igralo osam timova i za prsten su vam bile potrebne pobede u dve plej-of serije. Treba da slavimo tu pionirsku eru košarke, ali ne bi trebalo porediti košarku pre 1980-ih sa današnjom. Kuzija su čvali vodoinstalateri i vatrogasci“, kazao je Džej-Džej Redik.

Takav komentar nije se svideo još jednoj legendi iz NBA davnina – Džeriju Vestu, beku čija silueta i danas krasi logo NBA.

„Očigledno je da se košarka danas razlikuje u odnosu na taj period. Ja poznajem Džej-Džeja površno i deluje mi da je pametan momak. To sam mislio i tokom njegove karijere. Međutim, on je tokom karijere postizao 12 poena po utakmici u NBA. Izvinite, ali ti brojevi nisu nebitni. On je bio dobar igrač, ali ne jedan od najboljih. U to vreme se nije toliko pažnje obraćalo na fizičku spremu, ja sam bio jedan od prvih koji je tome poklanjao mnogo pažnje. Međutim, tada nije bilo mnogo uslova da se igrači fizički poboljšaju. Mislim da bi Redik trebalo da ima više poštovanja. Zaradio je mnogo novca od košarke, a Bob Kuzi je jedan od igrača koji su to tokom prošlosti omogućili“, kazao je Džeri Vest 84-godišnji Džeri Vest, koji je stao u odbranu svog devet godina starijeg kolege.

Komentari

Vaš komentar