Budenholzer: Janis i Kris su ovo izgradili

NBA 21. jul. 202110:47
Podeli:
Giannis Antetokounmpo, Mike Budenholzer
AP Photo/Paul Sancya

Trener novog NBA šampiona Milvoki Baksa Majk Budenholzer nije želeo da preuzima mnogo zasluga posle osvojene titule. Pričao je najviše o igračima koji su kaže najzaslužniji za uspeh.

Majk Budenholzer vodi Milvoki Bakse od 2018. godine, a posle nagrade za najboljeg trenera 2019. sada je konačno došao i do šampionskog prstena. Ipak bivši trener Atlante i bivši pomoćnik Grega Popoviča u Sparsima ne želi zasluge za ovaj rezultat.

VESTI IZ NBA

Svaka čast igračima, trudili su se i pokušavali su da budu bolji. Neverovatno koliko ih je lako trenirati. Sve upijaju i napravili su najbolje iz toga. To su radili od prvog dana ove sezone. Srećan sam zbog igrača, impresionirali su me svakog dana„, kaže Budenholzer.

Trener Milvokija je posebno apostrofirao Janisa Adetokunba koji je najzaslužniji za uspeh Baksa, a nije zaboravio ni Krisa Midltona.

Zahvalan sam na prilici što radim sa Janisom svakog dana. On je jedinstvena osoba, neverovatan je igrač, a još je neverovatniji kao osoba. Mnogo sam naučio od njega, njegovo vođstvo, vođstvo Krisa Midltona. On i Janis su izgradili ovo i drago mi je što sam deo onoga što su oni uradili. Lepo je„, dodaje trener Milvokija.

Teško je opisati Janisove igre. Radio je na slobodnim bacanjima i igrao je sa tolikim intenzitetom i samopouzdanjem kao lider. Hteli smo da ide na slobodna bacanja. Verovali smo u njega. Da bi osvojio titulu moraš da ideš na penale i to je on radio u ovoj seriji… On je MVP Finala„.

Komentari

Vaš komentar