„D*** u avion i vraćaj se!“; Šakilova životna lekcija

NBA 5. jan. 202123:213 komentara
Podeli:
Šakil O'Nil
Rich Fury/Getty Images

Legendarni košarkaš Šakil O'Nil nedavno je u jednom intervjuu priznao da se borio sa pritiskom na početku karijere.

Šak se prisetio teškog duela između Orlanda i Njujorka za koji je igrao njegov idol Patrik Juing i telefonskog razgovora sa ocem, kome se poverio da ne može da izdrži pritisak.

Ubrzo je dobio životnu lekciju…

Povezane vesti

„Jednog dana nakon što sam izgubio od Niksa, a ja odigrao užasno, nazvao sam tatu koji mi je poručio: ‘Stavi d*** u avion i vrati se kući.’ Pitao me da li ne mogu da podnesem pritisak, a ja sam mu rekao: ‘Da, pritisak je preuzeo kontrolu’, prisetio se O’Nil.

Šakil je poslušao oca i uputio se u porodični dom.

Rekao je: ‘Uđi u auto’ i odveo me do beskućničke porodice o kojoj se tada brinuo. Na sredini ulice bili su muškarac, žena i dvoje dece. Zastali smo i rekao mi je: ‘Ovo je je**** pritisak!’ Izvukao me iz automobila i poručio mi da se brinem o njima. Našao sam im smeštaj do kraja godine. Saznao sam da je tip dobar vrtlar i pomogao sam mu da se zaposli. Kupio sam mu televizor i nešto nameštaja. Tada je mogao da brine o svojoj porodici. Pritisak nije NBA, pritisak je kada ne znate kada ćete imati sledeći obrok.

O’Nil je u karijeri osvojio četiri NBA titule (tri sa Lejkersima i jednu sa Majamijem), dok sa reprezentacijom SAD ima zlatne medalje sa Svetskog prvenstva 1994. i Olimpijskih igara 1996.

Komentari

Vaš komentar