Di Vićenco među šampionima

NBA 2. jul 202211:21
Podeli:
Stacy Revere/Getty Images

Finalisti NBA lige, šampioni Golden Stejt Voriorsi i vicešampioni Boston Seltiksi, bili su aktivni tokom protekle noći. Oba tima su pojačala svoje redove.

Voriorsi su potpisali dvogodišnji ugovor sa bekom šuterom Donteom Divićencom vredan 9,3 miliona dolara. Divićenco je u ligu stigao 2018. godine kada su ga u prvom krugu drafta izabrali Milvoki Baksi sa kojima je bio prvak prošle godine.

povezane vesti

U februaru ove godine Baksi su ga razmenili u Sakramento Kingde, a 1. jula je  postao slobodan igrač. Tokom dosadašnje karijere je prosečno ubacivao 9,0 koševa uz 4,6 skokova i 2,5 asistencije.

Seltiksi su se ozbiljno pojačali na bekovskim pozicijama. U Boston je stigao Malkolm Brogdon (29), dosadašnji član Indijana Pejsersa, za koga su u drugom smeru poslali Arona Nejsmita, Danijela Tajsa, Nika Stauskasa, Malika Fitsa, Džuvana Morgana i izbor prvog kruga drafta sledeće godine.

Brogdon je u NBA od 2016. godine kada su ga u drugom krugu drafta izabrali Baksi, 2017. je osvojio nagradu za najboljeg rukija u ligi.  U Indijanu je stigao 2019. Godine. U dresu Pejsersa je prošle sezone prosečno beležio 19,1 poena, 5,9 asistencija i 5,1 skokova.

Komentari

Vaš komentar