Dončić: „Čišćenje“ ili ne, moramo da verujemo do kraja

Podeli:
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports via Guliver image

Dalas Maveriksi su uspeli da isbegnu čišćenje u finalu Zapada NBA lige, a slovenački reprezentativac Luka Dončić i dalje veruje da njegov tim može do velikog preokreta.

Dobili su Mavsi četvrti meč u seriji protiv Golden Stejta 119:109 i sada je 3-1 u seriji za ekipu iz Kalifornije. Dalas će probati da preokrene rezultat u seriji u čemu mu inače predstoji dug put. Nikada se u istoriji NBA plej-ofa nije desilo da tim koji gubi 3-0 dobije seriju.

„Pobeda je pobeda. Samo moramo da odigramo timski i da završimo utakmicu onako kako bi trebalo. Moramo da verujemo do kraja. Mislim da je naša odbrana bila daleko bolja. I mislim da smo preuzeli odgovornost. Te dve stvari su bile ključne. To je igra“, istakao je Luka i dodao:

„Još uvek verujem, počistili nas oni ili ne, na kraju ako izgubiš, izgubio si, nije važno kojim rezultatom. Naše je da do kraja verujemo. Imamo još mnogo toga da uradimo. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu.

Luka Dončić je imao 30 poena, 14 skokova i devet asistencija.

Naredni meč je u četvrtak u hali Voriorsa, a tada će ova ekipa imati priliku da overi prolaz u veliko finale. Inače 146 ekipa je u plej-ofu probalo da se vrati posle deficita od 3-0, a samo su tri uspele da izbore majstoricu. Ipak do sada se nikad nije desio preokret u seriji na četiri pobede.

Komentari

Vaš komentar