Dončić povukao tužbu protiv majke, sve rešeno sporazumom

NBA 17. jan 202311:181 komentar
Tim Heitman-USA TODAY Sports via Guliver image

Luka Dončić okončao je pravni rat sa svojom majkom Mirjam Poterbin i povukao zahtev za poništavanje registracije zaštitnog znala "Luka Dončić 7". Njegova majka ostaće tako vlasnica prava na njegov brend.

Od sredine prošle godine trajala je cela saga oko prava na brend koji nosi njegovo ime. Dončić je hteo da brend registruje pod imenom „Luka Dončić“ jer, kako je tada objasnio, nastavlja da raste kao igrač i čovek i želi sam da kontroliše svoj brend.

Njegov zahtev je tada odbijen jer je brend već bio registrovan pod nazivom „Luka Dončić 7“, a vlasnik je bila Mirjam Poterbin.

Dončić je sada povukao tužbu u kojoj je u to vreme naveo kako je bio mlad kada je brend registrovan te da je zbog toga svu brigu o poslovima ove vrste prepustio majci. Sve se dešavalo u vreme kada je Slovenac produžio ugovor sa Dalasom vredan 207 miliona evra.

Koliko god je medijske pažnje bilo usmereno na početak pravne borbe sina i majke, toliko je njihov sporazum prošao gotovo nezapaženo.

Iz javnih dokumenata može se saznati da je Dončić tužbu povukao još 5. decembra te da je na taj način cela ova saga završena, a da Mirjam Poterbin ostaje vlasnica brenda „Luka Dončić 7“.

Komentari

Vaš komentar