Drejmond: Kako nas tretiraju, to je s***e!

Košarka 17. feb. 20212:193 komentara
Podeli:
Draymond Green
Ezra Shaw/Getty Images

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin komentarisao je način na koji se NBA timovi ophode prema igračima, naročito onima koji su nezadovoljni svojom ulogom u timu. Grin je istakao dvostruke aršine koji su na snazi kada se govori o klubovima i igračima.

Krilni centar je govorio posle ubedljive pobede svog tima nad Klivlend Kavalirsima rezultatom 129:98.

Želeo bih da govorim o nečemu što mi zaista smeta – to je način na koji se igrači tretiraju u ovoj ligi. Kada sam video Andrea Dramonda kako sedi na klupi, zatim ode u svlačionicu, a potom se vrati u ‘civilu’ zbog toga što tim hoće da ga trejduje… To je s***e”, izjavio je 30-godišnji Drejmond Grin.

Dramond više nije u planovima Kavsa, koji će prednost davati Džeretu Alenu, a do poencijalnog trejda sa nekom drugom ekipom Klivlend neće računati na usluge doskorašnjeg startnog centra.

Zbog toga što je Džejms Harden pre nego što je trejdovan iz Hjustona govorio da želi da ode, sada druge igrače koji žele trejd smatraju za ‘rak tima’. Ima još mnogo primera lošeg ponašanja prema igračima u NBA – kao npr. kada je Demarkus Kazins saznao na intervjuu posle Ol-star utakmice da je trejdovan. Ja ću dobiti kaznu ako nastavim da iskazujem svoje mišljenje, a timovi će nastaviti da se ponašaju tako. A od nas očekuju da ostanemo profesionalni? U nekom trenutku moraju da nam iskažu poštovanje. Ako ste igrač i želite da idete u bolji tim, onda ste najgori na svetu. Tim očekuje da vi trenirate dok vas oni sramote. A timovi? Oni mogu da rade šta god požele”, rekao je najbolji odbrambeni igrač NBA za 2017. godinu.

Temperamentni Grin je trostruki NBA šampion sa Voriorsima, triput je bio učesnik Ol-star utakmica, a sa reprezentacijom SAD u Rio de Žaneiru osvojio je zlatnu medalju 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar