Durent: Bio sam blizu da im završim sezonu tim šutom…

NBA 20. jun. 20218:363 komentara
Podeli:
Kevin Durent
Photo by Elsa/Getty Images

Kevin Durent rekao je da treba odati poštovanje Milvoki Baksima, ali da mu je žao kada je video koliko je bio blizu da pogodi šut za pobedu.

Kevin Durent imao je 48 poena (17-36 iz igre, 10-11 penali), 9 skokova i 6 asistencija, nikada niko nije dao više poena u sedmoj utakmici. Na sekundu do kraja regularnog dela, Kej-Di je nagazio liniju i pogodio – razlika između produžetka i pobede.

NBA:

„Mislio sam da je trojka. Upravo sam pogledao koliko sam blizu bio da završim njihovu sezonu tim šutom, ali moje džinovsko stopalo stalo je na liniju. Bio je to solidan šut, ali pogađao sam i mnogo veće, taj nije ni blizu najveći“, kaže Durent.

Netsi su se mnogo mučili sa povredama – Irving nije igrao, a Harden je bio vidno rovit.

„Ne mogu ni da govorim o tome koliko nam je nedostajao Kajri na terenu, kao i Harden na startu serije. Mogu četrdeset minuta da govorim o tome koliko nam znače, koliko su rizikovali za nas. Kajri je imao odvratnu povredu zgloba i planirao je da proba da igra, Harden je sa jednom nogom igrao. Poštovanje i ljubav za njih. Uprkos svemu, imali smo šansu da pobedimo“.

Netsi su u produžetku šutirali iz igre 1-12, a novinare je zanimalo koliko je umor igrao ulogu u tome.

„Moramo da odamo priznanje Milvoki Baksima, oni su odličan tim koji je kandidat za titulu, i oni bi trebalo da su u središtu pažnje. Imali smo dobre šuteve u produžetku, nismo ih pogodili, ali svaka čast Baksima na tome kako su se spremili, kako su se prilagođavali i mučili nas kroz celu seriju“, rekao je Durent i dodao:

„Uvek razmišljam o timu, o tome kako možemo da budemo bolji. Sada ću se odmoriti nekoliko dana. Ne znam, sr..e, ne znam sad. Svi su imali prepreke ove godine, poštujem sve igrače u ligi koji su se borili sa kovid protokolima, povredama itd. Uprkos svemu, priredili smo šou za navijače, ponosan sam na ovu ligu“.

Za plasman u veliko finale, Baksi će se boriti sa pobednikom majstorice Filadelfija – Atlanta, koja je na programu u nedelju na ponedeljak od 2.00 po srednjoevropskom vremenu.

Komentari

Vaš komentar