Dva nova saigrača za Jokića, Nagetsi menjaju bekove

NBA 29. jun 202218:08 > 18:146 komentara
Podeli:
AP Photo/Jason DeCrow

Kako prenose poznati američki novinari Denver Nagetsi će u trejdu dobiti Iša Smita i Kentavijusa Kaldvela-Poupa, a u Vizardse će poslati Vila Bartona i Montea Morisa.

I Moris i Barton su u minuloj sezoni bili veoma važni u igri Nagetsa. To su igrači koji su posle Nikole Jokića i Erona Gordona imali najveću minutažu u ekipi, ali se franišiza Nagetsa baš njih odriče. barton je igrao prosečno 32 minuta na 71 utakmici i beležio je 14,7 poena po meču, dok je Monte Moris za 30 minuta beležio 12,6 poena uz nešto bolji procenat šuta iz igre.

U zamenu za ova dva beka stižu igrači na istoj poziciji. Kentavijus Keldvel-Popu je igrao 30 minuta u proseku za Vašington gde je beležio 13 poena, dok je Iš Smit igrao na svega 28 utakmica jer je prethodno bio u Šarlotu. Smit je NBA veteran koji je u ligi od 2010. godine i bio je veoma zapažen pre nekoliko godina u Filadelfiji kao i u Detroitu gde je u sezoni 2017/18. odigrao svaku utakmicu u ligaškom delu sezone.

Smitu se u Vizardsima nije svidelo što je bio rezervni plej, a u Denveru očekuje da bude starter. Što se Kaldvela Poupa tiče on je u Vašington stigao iz Lejkersa 2021. godine u trejdu u kom je Rasel Vestbruk došao u Los Anđeles. Radi se o NBA šampionu iz 2020. godine. On i Iš Smit se dobro poznaju s obzirom na to da su igrali nekoliko sezona zajedno u Pistonsima.

Novinar Majk Singer koji piše za Denverpost i koji prati Nagetse kaže da će ovaj tim sada dobiti na defanzivnoj čvrstini dolaskom ova dva igrača iz Vašingtona. Takođe šut za tri neće biti kompromitovan jer je Kentavijus Keldvel-Poup bio blizu 40 odsto šuta za tri prošle sezone.

Odlazak Montea Morisa, koji je bio fenomenalan minule sezone u Denveru, se i očekivao. On je teško mogao da zadrži status startera pored oporavljenog Džamala Mareja, a uz šutera kakav je Kentavijus imaju na klupi i Bounsa Hajlenda, tako da su Nagetsi želeli da iskoriste Monteov napredak da prođu dobro u trejdu.

Komentari

Vaš komentar